Топла обратна връзка за нас от експедицията, която се качи до върха на Андите с калорийната подкрепа на NICS в началото на 2016. Експедицията се състои от водещи класациите български катерачи с богат и много интересен опит. Повече за преживяванията им ще публикуваме тук съвсем скоро! Навестявайте ни по-честичко или се абонирайте за новите публикации чрез бутона RSS.

dragontail

"Екипът на Dragon's Tail Expedition, Patagonia 2015-2016 и в частност този на Школа по алпинизъм и катерене е единодушен за най-вкусните и здравословни 50 000 (от общо 771 000) кило калории. Тези, предоставени от NICS. Геноцидът над NICS-четата се разрази в рамките на два месеца. Те бяха системно унищожавани в цивилизацията, в планината, в базов лагер, на път за базов лагер, в преден базов лагер, насън, наяве, върху ледниците, под ледниците (в снежна пещера) по време на изкачвания, по време на слизания, на върха на Серо Торе, в подножието на Серо Торе. Всъщност сигурни сме, че експедицията в Патагония представляваше най-мащабното изтребление на NICS-чета в тяхната иначе жизнерадостна история. Възнамеряваме и занапред най-отговорно да контролираме популацията им.

Играй с NICS! Красотата в качествата на плодовете и ядките в NICS започва с красотата в цветовете. Снимай с телефон цъфнало плодно дърво и участвай в играта „Градините на NICS”. Изпрати ни снимката си и й дай красиво пролетно наименование. Ние ще я споделим на страницата ни и тук, във Фейсбук - www.nics.bg и
https://www.facebook.com/NICS.bg, заедно с името ти.
Изпрати ни озаглавения си фотос и спечели жив храст червена или синя боровинка в саксия, готов за разсад.

*Играта трае от 25.03.2016 до 14.04.2016

 gradina

ПРАВИЛА за участие в играта "Градините на NICS", организирана от NICS/EcoProd:

Декември беше важен месец за нас, изпълнен с много партньорства и "екстремни" преживявания във възможно най-положителния смисъл на думата. За едно от тези партньорства вече ви разказахме - Дните на предизвикателствата 2015, на които NICS беше Генерален спонсор.

След думите обаче е време и кадрите да поговорят - вижте първото видео от поредното издание на Дни на предизвикателствата и усетете атмосферата на събитието отблизо.

Мъдрият Мечо Пух е казал “колкото повече, толкова повече”, като е имал предвид гърнетата с мед, които хапва по време на вкусни закуски, обеди и вечери. С мед денят е по-сладък и здравословен, затова и често го наричат “течното злато на природата”.

Истинският мед е суровият необработен мед. В него няма добавени сиропи или примеси, изглежда ”мътен”, дори може да се е захаросал. Това са гаранции, че е запазил полезните си качества, до които ще стигнем след малко.

12289470 196246257378416 4695701897615053654 nМедът е суперхрана, не защото може да лети, а защото според учените може да облекчи алергичните симптоми. В него се съдържат малки дози полен, които карат имунната система да произвежда антитела. Така организмът произвежда по-малко хистамин и се облекчават симптомите на поленните алергии.

Суперхрана е, защото подсилва имунната и костната системи благодарение на съдържанието на витамин С и калций, а желязото в него помага за по-доброто кръвообращение. Магнезият, цинкът, фосфорът и калият са допълнителен бонус в бурканчето мед.

Освен това съдържа флавоноиди и антиоксиданти, които предотвратяват загубата на мозъчни клетки и помагат за редуцирането на риска от ракови и сърдечно-съдови заболявания. Това със сигурност не е лекът за подобни заболявания, но влияе положително върху човешкия организъм.

Медът е вкусен и полезен природен подсладител, който е и идеален заместител на захарта, когато сме на диета или просто искаме да се храним здравословно. Благодарение на него се понижават нивата на глюкоза в кръвта и се стимулира производството на инсулин в тялото при по-леките форми на диабет.

Спомага и за облекчаване на нощната кашлица и възпира последващо разпространение на възпалението на гърлото. Освен това, децата обожават мед и след като навършат определа възраст може да се използва и като естествено лекарство при грипни състояния.   

Медът е дезинфектант, както за самия организъм, така и за външните рани, благодарение на антибактериалните свойства, които притежава.

Източник е на бърза енергия за тялото. Натуралните глюкоза и фруктоза, които съдържа, увеличават броя на кръвните клетки в тялото, което води до повече кислород в кръвта, а от там до повишаване продуктивността на човешкото тяло и резистентността към бактерии и грипни състояния.  

11232183 194724904197218 7479377698540346367 oМедът помага при безсъние, като увеличава нивата на инсулин и серотонин в човешкия организъм, а тялото превръща серотонина в мелатонин, който регулира количеството и качеството на съня.

Няма срок за годност и в също време много бързо се вижда дъното на бурканчето. Все пак медът е вкусен с всичко - кафе, чай, палачинки, плодове, салати, основни ястия.

Няма повече да те бавим, грабвай блокче NICS, в което има нужната за теб дневна доза мед, а след това може и да отидеш на една удовлетворяваща тренировка. Защото Мечо Пух няма как да греши.

love nics copyЛюбовта е едно от нещата, които ни водят в бизнеса вече повече от 12 години - любовта към това, което правим, любовта към природата, към децата ни. Затова и решихме да подарим на всички приятели на нашите десертни блокчета много изненади с кампанията “Обичай с NICS” около Св. Валентин.

Всеки, който поръча от електронния ни магазин на nics.bg кутия с блокчета NICS от 8 до 14 февруари 2016 г., ще получи като подарък два броя от лимитираната серия NICS с вишна, какаови зърна и бадем. Новото блокче е нашата изненада за вас за наближаващата пролет и тези от вас, които ползват нашия е-магазин, ще са първите, които ще му се насладят.

При всяка от поръчките до 14 февруари включително ще имате възможност да напишете в бележките към заявката и своето послание до любимия човек за Свети Валентин и той да го получи заедно с нашия подарък. Защото новият NICS е за споделяне с любими хора.

Подарък ще можете да спечелите и на нашата Facebook-страница - fb.com/nics.bg! Всеки, който довърши изречението “#ОбичамNICS и…”, като сподели публично на своята стена снимката с розовото сърце на NICS, ще участва в жребий за 6 бр. от блокчето с вишна, какаови зърна и бадем.

NICS Cover

Натуралните десертни блокчета NICS стъпиха и на испанския пазар. От началото на 2016 г. продуктът се продава в няколко града в Испания и вече са факт първите положителни отзиви от любителите на здравословната храна в южноевропейската страна.

Пътят на никсчетата до Пиренейския полуостров тръгва от малкото павликенско село Мусина. Там в началото на 2015 г. Нели и Димитър Димитрови започват производството на здравословно блокче от сурови ядки, сушени плодове, семена и 100% чист мед. Тяхната семейна фирма “ЕкоПрод” има дългогодишен опит в търговията именно с ядки, семена и сушени плодове за родната сладкарска индустрия.

“В Испания се обръща сериозно внимание на качествената храна и здравословното хранене е от първостепенна важност. В основата на нашия продукт стои именно идеята за полезната храна и затова за нас беше съвсем логично това да е една от първите държави, в които да предлагаме NICS”, казва Димитър Димитров.

Всяко никсче е създадено от пет основни съставки, комбинирани внимателно за достигане на оптимална хранителна стойност. Използва се само чист мед от България и естествените захари на сушените плодове. Това прави блокчетата натурално сладки и вкусни, като се осигуряват енергията, необходима за организма през целия ден.

Засега блокчетата са в осем разновидности, а всяка от суровините е сертифицирана по международните стандарти. Използват се както традиционните за България сини сливи, череши, кайсии, арония, ябълки, слънчогледови и тиквени семки, така и суперхрани като чиа и годжи бери, какаови зърна и просо.

“Едно от първите неща, за което испанските клиенти питат местните ни партньори, е откъде идва името на продукта. Всъщност съкращението NICS извежда на преден план четирите ключови елемента в производствения процес на блокчетата – връзката с природата (Natural), познанието за използваните суровини (Ingredients), възможността за осъзнат избор при начина на хранене (Consciously) и отговорността към подбора на съставките (Selected)”, разказва Нели Димитрова.

Нели и Димитър планират навлизане и на други чужди пазари още преди да е изминала една година от пускането на блокчетата у нас. Освен в Испания, никсчетата вече могат да бъдат открити в Германия, а в момента се работи усилено и с австрийски и английски партньори.

През април NICS ще участва на водещо европейско изложение за натурални и органични продукти Natural & Organic Products Europe в Лондон, където ще бъдат и всички водещи търговци на подобен тип стоки от Европа и света.

 

nics34Често ни питат “С какво точно NICS е различен от другите десертни блокчета?” и смятаме този въпрос за напълно логичен. Иска ни се да вярваме, че всички ние повече ще се интересуваме от това как се приготвя храната ни, какво съдържа, дали е полезна за организма ни. Затова и в нашия блог все по-често ще четете текстове за това колко е важно да се храним правилно, със здравословна храна, която да подбираме внимателно.

Ще започнем с отговор на същия този въпрос и то по същество. NICS е различен не просто с изцяло натуралните си съставки - сурови ядки, сушени плодове, сурови семена, изпукано просо. Най-голямото предимство на никсчетата е, че са направени с чист пчелен мед. Не индустриален мед, не други сиропи и подсладители, които често се ползват при подобни продукти - натурален мед от внимателно подбрани производители.

И ето го резултатът - природата прави своята магия и всяко никсче получава истинския си вкус и естествен аромат от меда и сушените плодове. На всяко изложение, в което участваме, хората се възхищават от аромата на блокчетата, а след като ги опитат, често с минути обясняват какви асоциации правят с вкуса - на природа, на детство, на село… NICS винаги ще бъде продукт без изкуствени подсладители и захар, защото медът и плодовете дават достатъчно сладост на блокчето.

Много важна е разликата, идваща от начина, по който пукаме просото в никсчетата. Просото е суперхрана и има голямо съдържание на лесно усвоими протеини, фибри, биокатализатори, нишесте, глюкоза, бързо окисляващи се мазнини. И е важно да запазим максимално неговите предимства - това ни накара да избегнем екструдираните перли, които обикновено се ползват за правенето на десертни блокчета. Затова просото в NICS се експандира - пука се под налягане.

Какво още? В повечето други подобни продукти се ползват оцветители и консверванти. В нашите такива липсват. Медът играе ролята на консервант в NICS. В другите барчета има хидрогенирани мазнини, създадени по химичен път, които се използват за стабилизиране на блокчетата - да не се разпадат, да са стегнати и да дадат на продуктите голям срок на годност. Те обаче остават в организма и натрупването им в клетките води до заболявания. Във всяко никсче има само естествени мазнини от суровите ядки. И в зависимост от това какво количество мазнини иска човек, може да избира от различните видове ядки в осемте ни комбинации.

За Ваше улеснение и като част от разбирането ни за нужда от пълна откритост към потребителите, на страницата на всяко едно от блокчетата можете да видите точните хранителни и енергийни стойности. Тази инфографика също ще ви помогне да се ориентирате с какво NICS всъщност е различен от останалите на пазара.

NICSvsOthers

 

Вярваме, че всеки един внимателен избор на продукти, доставчици и технология на производство е крачка напред към това да ви предложим наистина вкусна и полезна храна. Храна, идваща директно от природата.

12511269 1067263659979901 1121766411 o

Харесваме мечтателите. Харесваме хората, които си поставят цели и след това работят здраво, за да ги постигнат. Всъщност, създаването на натуралните блокчета NICS беше точно една такава мечта, която ние реализирахме с много любов и вдъхновение. Този текст обаче не е за нас, той е за група екстремни спортисти, които на 6 януари 2016 г. в 16 ч. местно време покориха вр. Серо Торе. Изкачването на сочения за “корона на Патагонските Анди” връх бе част от експедицията „Опашката на дракона“, която стартира в началото на декември 2015 г. и ще приключи през февруари 2016.
Само прочетете този откъс от техния разказ за финалните акорди от изкачването:
“Катеренето е нереално, част от един друг свят, принадлежащо на някоя друга планета. Природата е свирепа, върховете са обградени от системи на труднопроходими ледници, които пропадат във фьордите на южния Пасифик. Тази застрашителна топография е нескончаемо нападана от жестока метеорология – ветрове и бури, често достигащи над 200 км/ч.”
Момчетата от Школата по алпинизъм и катерене са млади, амбициозни и готови да се изправят срещу всяка трудност с цялата решителност, на която са способни. Точно както си представяме и всеки, който се зарежда за справяне с предизвикателствата с блокче NICS. Запознахме се с Мартин и Виктор през есента и бяхме впечатлени от професионализма, с който говореха за едно пътуване, което за нас изглеждаше възможно само на филм.
Няколко месеца по-късно те вече са изкачили внушителния Серо Торе, извисяващ се на 3102 м. надморска височина, където вятърът понякога достига скорост от 200 км./ч. И там, на покрива на света те развяха знамето на NICS.
Ще продължим да подкрепяме Мартин и Виктор и в следващите им експедиции. Възхищаваме им се, защото показаха, че невъзможни неща няма, а по-трудните само отнемат малко повече време. Успех, момчета, очакваме ви обратно!

Agrozona Interview 52 53"От броени месеци на българския пазар любителите на сладко имат още една, при това полезна алтернатива – десертното блокче „Никс“ от сурови ядки и семена, сушени плодове, пуканки от просо и чист пчелен мед."

Така започва текстът в новия брой на сп. Агрозона, озаглавен "Просто сладка хрумка" и посветен на десертните блокчета NICS. Редакторите на изданието вкусиха никсчетата по време на изложението "Интерфуд и дринк" през ноември и очевидно им харесаха толкова много, че нямаха търпение да направят кратко интервю с Димитър и да разкажат историята на блокчетата. 

Просото, което е българска суперхрана, която по нищо не отстъпва на киноата, както и голяма част от останалите суровини, са произведени в България от български производители. Сините сливи, черешите, ябълките и слънчогледовите семки също са отгледани на родна земя, споделя Митко. „Стремежът ни е да осигурим максимално много от суровините да са с български произход“, подчертава той.

agrozonaМатериалът разказва за първоначалната ни идея да правим никсчетата ръчно, за което планирахме да ползваме 4 тона мед. За една година обаче, заради интереса към блокчетата, закупихме над 20 тона, единствено от родни пчелари. За да изкупим обаче една партида, независимо от нейния обем, правим изследвания на поленовия състав на продукта.

„За нас бизнесът е въпрос на взаимоотношения, не на договори. Доверието се изгражда с годините. Имаме дългосрочни намерения към българските бизнес партньори, с които сега започваме да работим“, заявява Димитър и допълва, че с партньорите, с които е сега, работи вече 10 години.

Целия материал, от който можете да разберете за нашите планове за развитие и в България и чужбина, можете да прочетете в новия брой на сп. Агрозона.

Остават броени часове до сутринта, в която ще се събудим и под елхата ще ни чакат прекрасни подаръци, а блестящите играчки ще отразяват усмивките на цялото семейство. Може би всички вече са избрали и украсили коледното дърво, което е символ на празничния дух. Ние сме заложили на естествено живо дръвче. Ако и ти си избрал късче от природата за своя дом, прочети съветите ни как да се грижиш за твоето дърво, така че да остане свежо и да го подготвиш за засаждане напролет:

  • Поливай коледното дърво редовно - листата му (игличките) изпаряват много вода и за корените му е трудно да я възстановяват.
  • Изключвай коледните лампички, когато не си около дървото - лампичките се нагряват и изпаряват влажността в игличките.
  • Коледното дърво не трябва да се държи повече от три седмици в топлия ти дом.
  • Аклиматизирай го - не го изнасяй рязко от топло на студено. Сложи го за 1-2 дни в по-хладно помещение или някъде на завет.
  • Погрижи се корените да не измръзнат, като загърнеш саксията или я затрупаш с пръст.
  • Най-доброто време да засадиш дървото е края на март или началото на април.
  • Засади дървото в рохка почва и не забравяй да го полееш обилно.