Ценителите на храната пазаруват продукти, които са вкусни, здравословни и висококачествени. Но „чисти“ ли са те? Има ли разлика в тълкуването на термина „ЧИСТ ЕТИКЕТ“ от производители и потребители?
На езика на потребителите думата „чист“ е равна на „натурален“, „био“ и/или „без консерванти и подобрители“.
За производителите, обаче, „чист етикет“ се отнася за продукти, при производството на които, са използвани съставки, които по принцип са одобрени и използвани от потребителите, съставки, които всеки от нас има в своя кухненски шкаф. Списъкът със съставките трябва да е кратък, обикновен и да съдържа минимално преработени суровини. Във всички случаи трябва да изключва химикали или Е-та.
Интересуват ли се всъщност хората от тяхната ХРАНА? Имат ли значение използваните съставки за производството на храните и напитките, които ежедневно консумираме? Кой какво чете на опаковката? В живота на всеки от нас има повратен момент, в който разбираме, че здравето не е състояние, а начин на живот, хранене, вътрешен мир, спорт. Раждането на дете, тежко боледуване, ежедневни болежки и дискомфорт обикновено са повод за промяна. Но колко може да „изчака“ нашето тяло, за да осъзнаем, че е настъпило време за промяна. Тези теми вълнуват екипа на NICS ежедневно. Тези теми ще обсъждаме с вас на фейсбук страницата ни.